justgrowingup - Odla optimism

Odla optimism

God morgon till att börja med =) Kanske har sagt det förr men varje morgon då jag vaknar ser jag fram emot dagen för alltid har den någonting positivt att erbjuda. Är det inte något självskrivet så får man tänka efter med vad som kan vara härligt med just den här dagen. Något speciellt man ska göra, man kanske möter någon spännande person, goda matupplevelser eller att solen kanske skiner. Så har jag varit ända sedan jag var liten då jag kunde se fram emot en god maträtt i skolan, att jag skulle gå till far och morföräldrarna efter skolan, leka med någon kompis eller ha idrottsdag. Läste en kolumn i metro av en av mina favorit kolumnister (alexandra Pascalidou), som handlade om att odla optimism....

Redan på 1800-talet hävdade Charles Dickens att det bara var optimisten som kunde förändra världen och folk protesterade. Han tog två två vänner, en optimist och en pessimist till fattighuset. Pessimisten utbrast: "Vad var det jag sa, det här är förjävligt" Optimisten höll med och sa:"Det är förjävligt men ett utmärkt tillfälle att göra något. Vi kan göra skillnad. Nu måste vi agera handlingskraftigt för att fattigfolket ska få det bättre. Värre än såhär kan det inte bli".

Det finns två sorters människor- optimister och pessimister. För pessimisterna är världens undergång nära. De tar allt personligt. Om det på deras enda lediga dag råkar regna tolkar de väderförhållandet som ett personligt straff... Pessimisten odlar offermentaliteten och använder ord som: alltid, aldrig, typiskt etc..
Optimisterna däremot välkomnar regnet och ser något positivt i att det regnar just den dagen.
Pessimisterna kritiserar ofta ( deras bästa gren) optimisterna för att vara naiva och ta allt med en klackspark och att man nästan lever i en skimrande fanstasivärld medan de själva målar upp skräckscenarier och sprider sin egen rädsla.
Enligt studier så äter optimister sina vitaminer, de tränar, använder solskyddsfaktor, gifter om sig efter skiljsmässa, njuter av livet, vågar lita på främlingar och prova nya vägar i livet.. och som ett resultat av detta lever de lyckligare och längre....

Känner du igen dig? Är du den bittra pessimisten som är rädd och inte vågar leva fullt ut, ta ut svängarna och vara lycklig? Tycker du att allt går åt helvette för dig och att alla andra har det bättre än just du? Eller är du en sann livsnjutare som ger dig själv lyckliga dagar genom positiva tankar? Lever du genom lyckan och vänder negativa situationer till någonting positivt? Vem vill du vara?

Tänk positivt och var en glad optimism, det ordnar sig.. och det går att förändra situationen!

Kommentarer:

1 mamma:

Ja du är såå klok och en sann optimist !

Träffade dina kusiner faktiskt på din födelsdag, då du var i Rom (Hans och Peter) och vi pratade lite om vad de kom ihåg av dig som liten och självklart var det största minnet att du skrattade jämt så gott! Du är född optimist !!!

Kommentera här: