justgrowingup - october 2012

Donation och Kuvert

"Torka aldrig tårar utan handskar"- vilken underbar triologi av Jonas Gardell. Såg sista delen ikväll på svtplay och tårarna har runnit på både mig och pojkvännen i omgångar... mest hos mig. Många tankar snurrade i huvudet efter den filmen och vi började prata om döden. Inspirerad av Paul börjar jag fundera över hur min egen begravning skulle se ut. Hur vill jag ha den? Vilka ska vara med? Hur ska stämmningen vara?
 
Ett resultat av detta blev att jag gick in och började förbereda mitt vita arkiv där man förklarar så mycket man vill om sin egen begravning och ceremonierna runt omkring. Första frågan var svår... kontaktperson? Vem jag vill ska stå som huvudansvarig? Mamma? Pappa? Syrran? Pojkvännen? funderar vidare på detta.... en sak jag tillslut kunde skriva i var iaf att jag ville att det skulle vara en stämmning med skratt och där man skulle minnas glada händelser tillsammans och till musik som spelas av mina vänner eller iaf mina favoritlåtar....

Gick även in och gjorde en organdonation (när jag ändå var på gång liksom). Känns jävligt skönt måste jag säga =)

Riga

Va skönt det var att resa iväg en stund.. koppla av och glömma jobbet för en weekend iaf. Riga var en jättemysig stad med fina "tecknade" hus som tagna ur en bok. Billigt att äta och härliga utflyktsmål.. eller varför inte bara ta lokaltrafiken och slänga sig på ett tåg för att se hur det går och var man vill kliva av ;) Att bara sitta på tåget och se hösten svepa förbi i olika orange och känna lukten av utomlands när man kliver utanför hotellporten det är fantastiskt. Jag brukar bara stanna upp och insupa atmosfären så att det ryser i hela kroppen av en känsla som går att njuta av länge. Att träffa nya spännande männsikor och se ett nytt land för första gången är ta mig tusan det bästa som finns.....Som vanligt gav det mersmak men nu är det inte långt kvar till den största resan på länge =)=)=)