justgrowingup - february 2012

Ett år går fort

Har tänkt på detta under flera månader och flera dagar men på något konstigt sätt glömde jag bort dagen ändå. Omedvetet? Vad vet jag.. kanske orkade jag inte tänka på det även fast jag tycker att det är så betydelsefullt. Jag har gråtit så oändligt mycket tårar och även om jag tänker på det ofta så slår jag bort de jobbiga tankarna och skjuter på det lite till....Blev påmind av pappa som tur var och nu kan jag tända ett ljus.

Idag är det årsdagen av min farfars bortgång och såhär skrev jag för ett år sedan:
FARFAR
min bästa vän
2011-02-09

Det har varit du och jag mot världen! ... vi har någonting särskilt och det har vi alltid haft. Du har varit min stöttepelare genom hela mitt liv och kommer alltid att vara... Det här kommer från hjärtat och jag vet inte hur många gånger jag tänkt att jag skulle förklarat det här för dig.. men du vet eller hur? Du vet hur mycket du betyder för mig och det behövs inte sägas med ord.. man bara vet. Jag skriver i nutid för du finns med mig nu och kommer alltid att göra.

Tänk att ett år rullar på i sitt långsamma tempo med vardagar som avlöser varandra och årstider som skiftar fastän man nästan inte lägger märker till det. Att dagarna som man ofta tycker går så långsamt plötsligt har försvunnit... blivit veckor blivit månader och år. Även fast det känns så långt borta så minns jag våra samtal som om det vore igår. Jag minns ditt skratt och att vi pratadel om allt och inget, om vardagen, om drömmar och om minnen. Du var och kommer alltid att vara min bästa vän och jag hade önskat att jag hade fått dela fler minnen tillsammans med dig. Vi hade ju drömmar, om än orealistiska men det är ju så drömmar kan vara ibland. Vi ville se USA och alla dess delstater och vi ville se Skottland med gröna fält och dalar. Jag undrar om du pratade med någon annan än med mig om just Världen? Jag var yngre och såg inga hinder bara möjligheter....

Du finns alltid i mitt hjärta!

De sju underverken?

Idag efter jobbet hade jag sett fram emot att göra någonting kul eftersom veckan alltid känns så kort när man kortar av den på onsdagen med något skoj. Då är det liksom bara torsdagen kvar och sedan är det redan fredag hehe =) Messade min vän maja eftersom jag visste att hon och Ola skulle ses över en liten öl på söder. Vi snackade om allt och inget och tillslut kom vi in på resor då alla tycker om att äventyra sig runt i världen och vill ta vara på livet så att säga. Vi lever ju bara en gång så va fan! Transibiriska järnvägen, pyramiderna, festivalen i Rio, Cuba, Road trip i USA, Vegas baby!!, Kapstaden, Gorillorna i Uganda, syd/nordpolen... massor massor massor.....De sju underverken? Vilka är nu det igen? Googlade upp det och insåg att det är en jätte gammal lista över underverk som knappt finns kvar... såg även att det finns en ny lista (har nog hört det förr) som kändes mer lockande med:

Chichén Itzá Mexiko Yucatán, Mexico
Colosseum Italien Rom, Italien
Cristo Redentor Brasilien Rio de Janeiro, Brasilien
Kinesiska muren Kina
Machu Picchu Peru Cuzco, Peru
Petra Jordanien
Taj Mahal

Måste nog åka runt jorden någon gång.. kanske inte just för att jag "måste" se allt även om jag e duktig på att göra saker till en grej, utan för att jag älskar upplevelserna. Mina vänner tänkte dra till sydamerika och vara borta en längre tid.. hm.. frestande... men vi har ju planer på kenya nu som sagt så vi får väl se hur allt artar sig hehe... nu ska jag sova igen..... natti

Hit vill jag någon gång =) Niagara!

Tänker på...

Mina senaste födelsedagar utomlands =) 24 firades i Kenya med att min kära far bjöd på snorkling vid vårat hyrda hus som låg direkt vid havet med enormt vacker utsikt. På kvällen gick vi till en grotta där vi åt och drack gott för att senare bege oss ner till en bar vid strandkanten... och det blåste fortfarande varma vindar... mmmm.... fina minnen!

Jag på min födelsedagsmiddag som mormor bjöd på ;) 24 år och i mina bästa dagar ;)

25 firades tillsammsn med pojkvännen i ROM på en resa som jag fått av min kära familj i present! Weeeeee de vet verkligen hur man firar en 25åring som älskar nya upplevelser och resor ;)

Tyvärr hittade jag inget kort på den här datorn från mitt firande i Rom men jag kan lova att det var totalt grymt!

 

Längtar iväg igen nu =)