justgrowingup - september 2010

En av de bästa somrarna

Jag minns det som om det var igår. Sommaren 2006! Det kan låta konstigt men det var en av de bästa somrarna i mitt liv.. en galen sommar. Jag var singel. Mina vänner också.. eller i alla fall kändes det som om alla var det. Jag var inne i ett slags sommarrus hela tiden och så mycket galet som vi gjorde då har jag nog inte gjort efteråt... eller jo kanske om jag tänker efter ;) Vi var unga, snygga, fria! Vilket klyscha va? Iallafall minns jag att musiken var extra viktigt den sommaren och vi skrev till och med en låt nere på stranden en sommarkväll ( som jag inte tänker skriva här haha). Många låtar förknippar jag med den här sommaren och här är några av dom:

 

I och för sig lyssnade vi mest på lite äldre musik och barnsliga låtar när vi fjantade oss hehe =) En låt som blev våran var den här:

Vilket jävla uttalande!

I morse när jag sitter på pendeln lugnt och sansat och vid gott mod, slår jag som vanligt upp metro och möts av ett uttalande som gör mig ledsen och rent ut sagt mest förbannad!

" Ställ upp invandrarna här på filmen och sätt en kula mitt mellan ögonen, lägg dom sen i en påse och sätt frimärke och skicka dom dit där dom hör hemma"
/ Marie-Louise Enderleit som är SD kandidat som kommenterade ett torgmöte på sin facebooksida i måndags.

1. Hoppas verkligen att tidningsskribenten har citerat rakt av eftersom texten är riktigt dåligt skriven och inte med korrekt svenska. Vore mycket roligare och troligare att det är SD kandidaten hehe.

2. Förstår inte riktigt dem som säger att vi måste acceptera SD eftersom att det annars är ett hot mot demokratin. De har en poäng i att man skall få säga det man tycker och att de valts fram i ett demokratiskt val men hur jävla demokratiska är dem då de är rasistiska? Hur kan de kalla sig demokrater för det första? Ett främlingsfientligt parti som dels har sin början i Bevara sverige svenskt och som nu kommer att tåga in i riksdagen och blir inbjudna till kungen på supé. Tror också som många andra att pågrund av att de spelat martyrer vid alla hot och hat, har de vunnit röster på det.. tyvärr. Synd att inte fler ser detta. Som Nabila skriver i metrokolumnen är även min största skräck att SD om några år kommer att behandlas som vilket parti som helst. Hoppas vi kan kämpa emot som vi gjorde mot ny demokrati och gatunazisterna under 90-talet. Skattebetalarna kommer ju nu att beta rasisters lön för att sprida hatpropaganda i riksdagen. Inte Okey!

Tänk om jag inte sagt hej...

Ännu en kväll till sitt slut.... tänker på mina vänner runt om i landet. Tänk hur många man träffat av bara slumpen.. eller att man valde att göra vissa saker i just vissa stunder i livet. Val. Om man aldrig hade gjort just så hade livet sett helt annorlunda ut, på gott och ont. Även alla misstag man gjort och dumma händelser som skett har kanske lett dig fram till kunskap eller andra värdefulla egenskaper och lärdomar. Jag är så glad att jag just tog kontakt med alla dem som senare blev mina vänner....

De där tjejerna som jag tyckte så illa om och aldrig trodde jag skulle prata med...
Den där nya killen i grannklassen....
Den där töntiga stela killen som alltid såg så sur ut...
Den där tysta killen som såg ut som en konstnär i sin randiga halsduk och svarta långa kappa...
Den där tjejen som bjöd in mig på vin och sjöng galna rocklåtar på sin gura...


etc.etc....

Tänk om jag aldrig sagt hej till dem.. släppt in dem i mitt liv.. hur hade livet sett ut då? Hur hade jag klarat mig?