justgrowingup - Gillar du djur precis som jag?

Gillar du djur precis som jag?

Läste precis på WSPA's hemsida om 5 tips på en djurvänlig semester och självklart vill jag ju att de som läser min sida inte bidrar till att djur lider i onödan. Tackar vet jag djuren i sitt rätta element =) Läs detta och tänk till när ni reser på semester och vill umgås med alla ulliga gulliga djur eller även dom med vassa tänder ;)

5 goda råd för en djurvänlig semester

Om du vill vara säker på att inte stödja underhållningsbranschen med vilda djur har vi fem förslag på aktiviteter på en djurvänlig semester:

1. Upplev vilda djur i det vilda

Om du vill uppleva vilda djur rekommenderar vi att du gör det i det vilda på djuren egna villkor. I naturområden och nationalparker, både land och vatten, finns det mycket goda möjligheter att se djuren i deras naturliga miljö. Om du väljer en ansvarsfull och hållbar arrangör bidrar du till skyddet av vilda djur.

2. Se inte vilda djur uppträda

När du blir erbjuden att köpa en biljett till ett delfinarium och andra föreställningar där vilda djur förekommer, tacka då nej. Om du ska följa med på en organiserad utflykt kan du höra med arrangören i förväg om shower med vilda djur ingår i turen så att du inte får en obehaglig överraskning.

3. Betala inte för att se djurplågeri

Köp inte biljetter till underhållning där djuren utsätts för smärta eller stress. Detta gäller inte bara vilda djur utan även tjurfäktning, tuppfäktning och hundkamper. Betala inte heller för att se babysköldpaddor simma runt i en pool. När de senare släpps ut i havet är de för svaga för att överleva.

4. Betala aldrig för att bli fotograferad med vilda djur

Många vilda djur som lever i fångenskap tillfångatas när de är mycket unga och skiljs då från modern som oftast dödas. Eftersom de är vilda djur med starka instinkter och behov dras tänderna ofta ut och de blir tungt drogade för att det ska vara säkert för människor att komma nära.

5. Klaga lokalt

Om du bevittnar djurplågeri på din semester kan det vara en bra idé att spela in eller fotografera händelsen. Fotografier och videofilmer är ovärderliga bevis, var dock noga med att alltid filma och fotografera själv. Det är samtidigt viktigt att du protesterar lokalt och på plats visar ditt engagemang och missnöje. Informera även ditt hotell, din resebyrå, den lokala turistbyrån och, om det är möjligt.

Hello!!!! Hakuna matata!

 

Kommentera här: